Activiteiten kalender

Jan Kersschot over non-dualiteit op zondag 8 oktober 2017

Op zondag 8 oktober is Jan Kersschot te gast in het Land van Engelingen.

De meeste zoekers hebben een aantal piekervaringen, waarbij de gangbare ideeën over verleden en toekomst, ik en de anderen, in een heel ander perspectief komen te staan. De basisprincipes van nondualisme worden niet alleen begrepen maar ook ‘gezien’. In principe kan dit het einde betekenen van de spirituele zoektocht. Maar dikwijls zal het ego ook deze ‘spirituele’ ervaringen subtiel voor zichzelf opeisen als een trofee, en bovendien toefluisteren dat we steeds in deze ideale toestand zouden moeten vertoeven. Op die manier zijn we opnieuw geïdentificeerd met een zoeker, en zijn we het plasmascherm (het bredere kader) waarop de film over onze zoektocht zich afspeelt weer helemaal ‘vergeten’. Het is inderdaad verleidelijk om te gaan streven naar een continue staat van innerlijke vrede en perfectie. En van zodra er ‘ongepaste’ gedachten of handelingen verschijnen, concludeert de zoeker dat hij of zij het ultieme doel nog niet heeft bereikt. Maar als zowel het tijdelijke als het persoonlijke illusies zijn, wie zou dan nog in een permanente staat kunnen of moeten vertoeven? Volgens nondualisme is het geen probleem dat er nog conditioneringen van het ego verschijnen. Wat verschijnt, verschijnt, wat het ook is. Het plasmascherm stelt geen eisen en kent geen voorwaarden. Alles verschijnt op dit éne scherm welke geen grenzen kent, en dit scherm sluit niets of niemand uit.

Jan Kersschot

Praktisch

Datum: 


zondag 8 oktober 2017 van 10u tot 12.30u en van 13.30u tot 16u - Land van Engelingen, Borgloon. 

Onthaal vanaf 9.30u. Koffie- en theepauzes en maaltijdsoep inbegrepen.

Prijs: 25 euro p.p. voor ganse dag, 15 euro p.p. voor een halve dag.

Inschrijven:

door een mailtje te sturen naar lieve.landvanengelingen@gmail.com met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer. Je kan je reservatie definitief maken door het bedrag met vermelding van 'je naam + Jan Kersschot zondag 8 oktober' te storten op bankrekeningnummer BE 58 7351 4532 4879.

 

 

Meer info..

Verrassende BBQ

In groep geniet je aan lange houten tafels 's middags of 's avonds met vrienden, collega's of familie van een gezellige groepsbarbeque om 'u' tegen te zeggen. Alle bereidingen zijn huisgemaakt met heel veel liefde. Wij gaan gezond smullen van vis en groenten op de barbeque.

Meer info..

Groepsactiviteit 'samen koken'

Ontmoeten, eten, drinken en lekker ontspannen. Samen aan tafel genieten van lekker eten bij de open haard in de Schuur of in de romantische Serre.  Bij het Land van Engelingen kan je terecht voor een privé feestje, een gezellige lunch of dinner in een groene oase van rust en stilte. We koken samen een mooie mix van pure vegetarische gerechten met een eigenwijze draai.  Ons motto: de nieuwe manier van eten : samen koken en alles delen! Wij kijken samen hoe we jou en de groep een heerlijke onvergetelijke tijd kunnen bezorgen!

Praktisch:

Aantal personen: minimum15 volwassenen

Prijs: op aanvraag

Reserveren: telefonisch op het nummer 0498/36.48.72 of per mail via lieve.landvanengelingen@gmail.com

Meer info..

Ezelswandeling met lunch

Je wandelt in het gezelschap van onze ezels door een prachtig landschap met bloeiende boomgaarden, glooiende akkers langs kastelen en vierkanthoeves. Je gastheer vertelt je tijdens de wandeling boeiende anekdotes over zijn pelgrimstocht vanuit Haspengouw naar het pelgrimsoord Santiago de Compostela. De wandeling van ongeveer 10 km start om 9.30u en 's middags smullen we van een 'brunch de luxe' in het Land van Engelingen.

Praktisch:  voor groepen vanaf 15 personen (volwassenen)

Prijs:  op maat

Duur: vertrek wandeling 9.30u, lunch rond 12.30u, einde 15.30u

Reserveren: telefonisch op het nummer 0498/36.48.72 of per mail via lieve.landvanengelingen@gmail.com

Meer info..

Afternoon high tea

Afternoon high tea in het Land van Engelingen staat voor 100% gezelligheid, verwennerij en alles zelfgemaakt zonder kleurstoffen en geraffineerde suiker. Ook voor koffiedrinkers en mensen met gluten- en of lactoseintolerantie.

Meer info..