logo Land Van Engelingen

Ontspanningsoord

Op zoek naar een unieke locatie of leuke activiteit met vrienden, familie of collega's?

Land van Engelingen is een oase van rust waar je tijd hebt om aandacht te besteden aan jezelf, vrienden of familie.  

Onze locatie leent zich bij uitstek voor ontspanning in de natuur. Neem gerust contact op als je een aangepaste boeking wenst.

 

 

Vakantiehuizen

De sfeer in elk vakantiehuis is warm en open. Alle vakantiehuizen zijn modern ingericht met veel gevoel voor detail.

Land van Engelingen biedt ook diverse activiteiten waar onze gasten van gebruik kunnen maken. Verder zijn er in de omgeving tal van mogelijkheden voor wandelingen en uitstapjes.

Heb je geen zin om te koken op de dag van aankomst, dan verwennen wij je graag met een lekker en gezond diner.

 

Groepsaccomodatie

Ben je op zoek naar een mooie groepsaccomodatie? Wil je met vrienden, familie of met collega's gezellig samen zijn? Dan ben je bij ons op het juiste adres.

Samen vertoeven in een sfeervol domein omringd door natuur.

De polyvalente ruimte de Schuur is huiselijk ingericht en zij beschikt over een goed professioneel uitgeruste keuken voor 50 personen, een aparte zithoek en een gezellige houtkachel. Het warme interieur geeft je het gevoel dat je in je eigen persoonlijke sfeer bent. 

Geschiedenis

Diep verscholen in Haspengouw, in de vallei van de Herk, ligt een idyllisch stukje natuur: Land van Engelingen. Een oord waar ooit het water van de Herk het molenrad van de Engelingenmolen liet draaien. De tand des tijds heeft het rad stil gelegd, de molenaar woont er inmiddels niet meer maar het water stroomt nog steeds door de vallei. 
Met respect voor materiaal en de omgeving werd de vervallen schuur en het oude molenhuis volledig ecologisch verbouwd tot een prachtige plek met een Schuur en 4 duurzame vakantiewoningen waar 24 gasten kunnen verblijven. De boomgaard werd in ere hersteld en ecologisch waterzuiveringsstation en een natuurlijke zwemvijver werden aangelegd. De ezels grazen vredig in hun weide ... Kortom een uniek ontspanningsoord waar je volledig tot rust kan komen.

Tot rust komen, genieten van schoonheid, herbronnen, tijd nemen voor jezelf of vergaderen in de  natuur. Zijn en beleven. Een creatieve plek die je inspireert. Je kan het allemaal ervaren in het Land van Engelingen. Graag willen wij mens en natuur terug met elkaar verbinden en deze bijzondere plek van harte delen met eenieder die daarvoor openstaat.