logo Land Van Engelingen

Ontspanningsoord

Tot rust komen, herbronnen in de natuur, tijd hebben voor jezelf.

Land van Engelingen geeft je de mogelijkheid om helemaal bij te komen van alle drukte.

Je kan je ontspannen in een prachtige omgeving en zalig genieten van al het moois wat Haspengouw je te bieden heeft.

Een ideaal ontspanningsoord voor een weekendje weg met vrienden, tuinfeest, teambuilding, vergadering of cursus.

Lieve Vandeput en Freddy Bels heten je van harte welkom!

 

 

Vakantiehuizen

Bent u met een groep en heeft u graag veel ruimte, dan biedt Land van Engelingen je een exclusieve accomodatie voor 16 tot maximaal 24 personen. Onze aanpak is gemoedelijk en het kader is huiselijk.

Vanuit onze 4 vakantiewoningen heeft u de perfecte uitvalsbasis voor wandelingen of fietstochten in het hartje van het mooie Limburgse Haspengouw.

Proef de smaak van het bourgondische leven in Haspengouw! Onze vakantiehuizen kan je ook boeken met ontbijt of half pension waarbij je kan kennismaken met ons huiskamerrestaurant. Wij vertellen je graag meer over ons culinair concept.  

Ervaar de smaak van Haspengouw! 

Privéfeesten

Het "Land van Engelingen" in Haspengouw is een unieke evenementenlocatie voor kleinschalige feesten mét overnachting.  Je kan er in alle vrijheid en rust genieten zonder rekening te moeten houden met andere gasten. Wij bieden enkel plaats aan één gezelschap.

Het domein, gelegen in een privévallei van 5 hectare, beschikt over een gezellige, verwarmde Schuur met binnenkoer, leuke terrasjes, een weelderige tuin met ingerichte Tuinserre, een ecologische zwemvijver en heeft 24 slaapplaatsen.

Alles kan je op één en dezelfde plaats laten doorgaan.

 

 

 

Geschiedenis

Diep verscholen in Haspengouw, in de vallei van de Herk, ligt een idyllisch stukje natuur: Land van Engelingen. Een oord waar ooit het water van de Herk het molenrad van de Engelingenmolen liet draaien. De tand des tijds heeft het rad stil gelegd, de molenaar woont er inmiddels niet meer maar het water stroomt nog steeds door de vallei. 
Met respect voor materiaal en de omgeving werd de vervallen schuur en het oude molenhuis volledig ecologisch verbouwd tot een prachtige plek met een Schuur en 4 duurzame vakantiewoningen waar 24 gasten kunnen verblijven. De boomgaard werd in ere hersteld en ecologisch waterzuiveringsstation en een natuurlijke zwemvijver werden aangelegd. De ezels grazen vredig in hun weide ... Kortom een gastvrijoord waar je volledig tot rust kan komen.