logo Land Van Engelingen

Ontspanningsoord

Tot rust komen, herbronnen in de natuur, tijd nemen voor jezelf, er gewoon zijn en het beleven.

Een creatieve plek die je inspireert. Je kan het allemaal ervaren in het Land van Engelingen.

Land van Engelingen gelegen in een prvé vallei van 5 hectare is een oase van rust waar je kan genieten van de natuur.

Van harte welkom! Lieve Vandeput en Freddy Bels

 

 

Vakantie in eigen land

Land van Engelingen heeft 4 vakantiehuizen voor maximaal 16 (of 24) personen en biedt diverse activiteiten voor families en groepen. In de omgeving zijn tal van mogelijkheden voor wandelingen en uitstapjes. 

Gasten die geen zin hebben om zelf te koken en zich culinair willen laten verwennen, kunnen een privé chefkok boeken. Je kan je menu in overleg met de chefkok samenstellen en er wordt zoveel mogelijk gekookt met seizoensgroenten en kruiden uit eigen tuin. Wij nemen alles uit handen, van tafels schikken tot en met de opruim.  

Groepen & families

Land van Engelingen ontvangt groepen en families in een idyllisch kader met veel comfort en ruimte! Het gehucht Engelingen telt 2 gebouwen en heeft een autovrije binnenkoer. Groepen verblijven in 4 vakantiehuizen zowel voor privé als voor zakelijke gelegenheden. De polyvalente ruimte de Schuur beschikt over een professioneel uitgeruste keuken en de Serre in de tuin is smaakvol ingericht. Je kan er vertoeven tussen de heerlijke geuren van tomaten, paprika's, komkommers, augurken, ...

 

Geschiedenis

Diep verscholen in Haspengouw, in de vallei van de Herk, ligt een idyllisch stukje natuur: Land van Engelingen. Een oord waar ooit het water van de Herk het molenrad van de Engelingenmolen liet draaien. De tand des tijds heeft het rad stil gelegd, de molenaar woont er inmiddels niet meer maar het water stroomt nog steeds door de vallei. 
Met respect voor materiaal en de omgeving werd de vervallen schuur en het oude molenhuis volledig ecologisch verbouwd tot een prachtige plek met een Schuur en 4 duurzame vakantiewoningen waar 24 gasten kunnen verblijven. De boomgaard werd in ere hersteld en ecologisch waterzuiveringsstation en een natuurlijke zwemvijver werden aangelegd. De ezels grazen vredig in hun weide ... Kortom een uniek ontspanningsoord waar je volledig tot rust kan komen.